Дървена дограма и прозорци

Може би най-голямото предимство на дървените прозорци пред PVC прозорците е тяхната красота и естественост. Енергията на дървената дограма доближава обитателите на дома до природата и нейната неповторимост. Дървената дограма създава уют и топло усещане.

Ако ви предстоят промени, защо не заложите този път на дървена дограма?

Дървеният прозорец с единично крило на Фамозолайн България е с
- трислойно лепен профил с дебелина на касата и крилото 68 мм,
- двукамерен стъклопакет с дебелина поне 24 мм,
- завъртащо-накланящ се обков,
- възможност за отваряне във всяко положение и за зимно проветряване.

Характеристики на прозорците от дърво на Famosoline
- По цялата обиколка на прозоречната рамка използваме обков Maco Multi-trend, който с няколко затварящи се точки напълно притиска стъклото към рамката. Бравата е една, но тя дава възможност за затваряне, отваряне и склопване на крилото.
- Остъкляването е с изолационно двойно стъкло с повишена топлинна и звукова изолация.
- Между дървения материал и стъклото на прозореца поставяме херметично уплътнение, изработено от еластичен силикон, устойчив на климатични влияния. Уплътнението е положено по цялата обиколка на прозореца.
- Алуминиев елоксиран термоулей с прекъснат термомост осигурява защита срещу проникване на дъждовна вода и замръзване на уплътнението.
- Повърхността на дървената част на прозорците е със защитна импрегнация, за която използваме екологични бои и лакове. Благодарение на това, прозорците са с безупречен външен вид и лесни за поддръжка и реновиране.
- Използваните акрилни бои позволяват продължително предпазване и запазване на прозорците от външни атмосферни влияния.

Качествен монтаж от Famosoline
За да осигурим на нашите клиенти качествен монтаж на прозорците им с дървена дограма, ние спазваме определени правила. Това гарантира дълъг живот на продукта и комфорт в помещението. Някои от специфичните особености са:

- профилът се скосява най-малко на 18°, за да може дъждовната вода бързо да се отвежда
- всички външни ръбове се закръглят (радиус мин. 4 мм), за да се осигури качествено нанасяне и задържане на покритието от лак (боя)
- недопустими са напластяване на боята, кривонапаснати летвички, крепящи стъклопакета по периметъра, необработени рустове (фуги, връзките между хоризонталните и вертикални направляващи летвички).

Елементи на дървените прозорци на Famosoline
- Каса на прозореца – тя е неподвижно свързана със стената на сградата, а към нея подвижно се прикрепват крилата на прозоречния пакет. Касата на прозореца се състои от вертикални и хоризонтални фризове.
- Фризове – така се наричат детайлите, от които се правят крилата и касата на прозоречния пакет.
- Прозоречен пакет – той е елемент на прозореца, подвижно свързан с касата или с друг прозоречен пакет от крила.
- Шпросни – те са детайли, делящи крилата и горните крила на по-малки части.

ПРОЗОРЦИ СЕРИЯ 68
ПРОЗОРЦИ СЕРИЯ 78
ОТВАРЯНЕ НАВЪН
ВЕРТИКАЛНО ПЛЪЗГАНЕ
Висококачествените дървени прозорци са тези, които са не само красиви, но са и с чиста обработка на повърхностите, изящни форми на профилите, цветови нюанси за различните видове дървесина. Всичко това се постига с високи съвременни технологии, професионализъм и внимание към детайла.

Famoso Line България предлага висококачествени дървени прозорци според всички изисквания на клиентите. Свържете се с нас за безплатна консултация.