Дървена дограма и прозорци

Може би най-голямото предимство на дървените прозорци пред PVC прозорците е тяхната красота и естественост. Енергията на дървената дограма доближава обитателите на дома до природата и нейната неповторимост. Дървената дограма създава уют и топло усещане.

Ако ви предстоят промени, защо не заложите този път на дървена дограма?

Дървенитe прозорци на Фамозо Лайн ЕООД се произвеждат в няколко серии:

Серия 68 Серия 78 Серия 92 Отваряне навън

Характеристики на прозорците от дърво на Famosoline
- Профил - Трислойно или четирислойно слепен профил от различни видове (Бор, Смърч, Лиственица, Меранти, Дъб). Дървесината е почистена от недостатъци и преминала най-високи критерии за качество.
- Обков - По цялата обиколка на прозоречната рамка използваме архитектурен обков Maco Multi-matic или Roto по избор, който с няколко заключващи точки, притиска крилото плътно към рамката.
Остъкляване - Еднокамерни и двукамерни стъклопакети с дебелина от 24мм до 50мм, в зависимост от избраната серия. Широка гама от комбинации на стъкла, задоволяващи всички изисквания.
Повърхностно покритие - висококачествени акрилни бои и лакове , благодарение на които покритието е с безупречен вид и лесна поддръжка.
- Аксесоари - Всички допълнителни материали влагани в продуктите на Фамозо Лайн ЕООД , са с висико качество гарантирано от утвърдени Европейски производители.

Качествен монтаж от Famosoline
За да осигурим на нашите клиенти качествен монтаж на прозорците им с дървена дограма, ние спазваме определени правила. Това гарантира дълъг живот на продукта и комфорт в помещението. Някои от специфичните особености са:

- профилът се скосява най-малко на 15°, за да може дъждовната вода бързо да се отвежда
- всички външни ръбове се закръглят (радиус мин. 4 мм), за да се осигури качествено нанасяне и задържане на покритието от лак (боя)
- недопустими са напластяване на боята, кривонапаснати летвички, крепящи стъклопакета по периметъра, необработени рустове (фуги, връзките между хоризонталните и вертикални направляващи летвички).
- Възможност за Ral монтаж на готовия продукт, както и поставяне на паропропускливи мембрани.

Елементи на дървените прозорци на Фамозо Лайн
Щок – Рамката на прозореца, която се свързва със стената на сградата по време на монтажа, а към нея подвижно се прикрепват крилата.
- Крило - Подвижна част на прозореца, прикрепена към рамката с панти и заключващи механизми.
- Фикс - Неотваряем прозорец.
- Стъклопакет – той е елемент на прозореца, неподвижно свързан с крилото.
- Кемпфер - Неподвижна хоризонтална или вертикална част на рамката, разделяща две или повече независими крила на прозореца.
- Шпроси – Декоративни детайли, делящи крилата на по-малки части.

ПРОЗОРЦИ СЕРИЯ 68

CENTRUM 68 СЕРИЯ    Heritage_68_SERIES    CLASSIC 68 СЕРИЯ

Дървената дограма от серията 68 е с дебелина на профила 68 мм. Тя се изработва от трислойно слепен профил, от който се отстраняват всички недостатъци. Предлагаме я с едно или с две уплътнения – по желание на клиента. Второто уплътнение е против натрупване на прах в профила. Дограмата от дърво Серия 68 дава възможност за вграждане на стъклопакети с дебелина от 24 мм до 30 мм.

Серията притежава отлични топлоизолационни свойства, като с подходящ стъклопакет могат да бъдат достигнати стойности на топлопреминаване до U = 1,0 W/m2K. Поради ниското си тегло на квадратен метър, продуктите от тази серия могат да бъдат изработвани в големи размери и сборни конструкции. Размерът на отваряемите части също може да бъде значително по-голям, отколкото при останалите системи. За по-голяма трайност и издръжливост продуктите от тази система могат да бъдат комбинирани с алуминиева капачка.

Дървената дограма от серията 68 е изключително подходяща за реновиране на сгради – паметници на културата, тъй като позволява изработването в различни стилове и разнообразни форми, както и добавянето на различни декоративни елементи. Като недостатъци на серията могат да се посочат невъзможността да се вгради двукамерен стъклопакет, както и моралното остаряване и изместването ѝ от нови серии, навлизащи на пазара.

ПРОЗОРЦИ СЕРИЯ 78

CENTRUM 78 СЕРИЯ    HERITAGE 78 СЕРИЯ    CLASSIC 78 СЕРИЯ

Представяме ви дървената дограма от серията 78, която е с дебелина на крилото и рамката 78 мм. Изработва се от трислойни и/или четирислойни профили, от които са отстранени недостатъците, за да се повиши качеството на продукта.

Изделията от тази серия се предлагат с две уплътнения за по-добра изолация. Дограмата от дърво Серия 78 дава възможност за вграждане на стъклопакети с дебелина от 32 мм до 40 мм.

Серията е с отлични топлоизолационни свойства. В комбинация с подходящи нискоемисионни стъкла коефициентът на топлопреминаване може да достигне до стойности до U < 0,7 W/m2K. За по-голяма издръжливост и повишени характеристики на дървената дограма от тази серия може да бъде направена комбинация с алуминиева капачка.

Продуктите, които предлагаме от тази серия, могат да бъдат изработвани в разнообразни форми и с различно отваряне, както и да бъдат добавяни допълнителни декоративни елементи.

Качествената дървена дограма от серията 78 е изключително подходяща за сгради с повишено изискване за топлоизолационни характеристики. Серията има добър естетически вид, лесна е за употреба и поддръжка.

Недостатък на серията е голямото тегло, което поставя ограничение в размера на отваряемите части.

ПРОЗОРЦИ СЕРИЯ 92

Най- новият продукт на Фамозо Лайн, прозорци от серия 92, с дебелина на рамката и крилото 92мм. Изработва се от  трислойни и/или четрислойни профили с отстранени недостатъци.

Серията е с превъзходни топлоизолационни свойства. В комбинация с подходящи нискоемисионни и/или високоенергийни стъкла в стъклопакета, могат да се постигнат стойности на топлопреминаване до U=0,5W/m2K. Възможност за вграждане на стъклопакети с дебелина от 46 до 50мм, за допълнителна изолация серията е с три уплътнения.

За по-голяма дълготрайност и елиминиране на поддръжката, от външна страна може да се постави алуминиева капачка на фирма Gutmann – Германия, която да предпази дограмата от вредни атмосферни влияния.

Прозорците могат да се изработят в разнообразни форми и към тях да се добавят различни декоративни елементи.

Серия 92 е препоръчителна за сгради с повишени изисквания топлоизолация и/или шумоизолация, също така е подходяща за за вграждане в пасивни сгради.

ОТВАРЯНЕ НАВЪН

centrum_casement_windowsclassic_casement_windowsheritage_casement_windows

Дървените прозорци от английски тип CENTRUM CASEMENT WINDOWS са с дебелина на крилото 57 мм. Те се изработват от трислойно слепен профил, от който са отстранени недостатъците, с цел повишаване на качеството на материала. Системата е с новаторски дизайн и техническо съвършенство.

Предлагаме качествена дървена дограма от тази серия с две уплътнения и вграден стъклопакет с дебелина 24 мм. Серията е с много добри топлоизолационни свойства. Стойностите на топлопреминаване с подходящ стъклопакет могат да бъдат сведени до U = 1,2 W/m2K.

Серията дървена дограма CENTRUM CASEMENT WINDOWS е изключително подходяща за малки жилища, както и за хора, ценящи пространството около прозорците си, тъй като при отваряне крилата не изискват място в помещението – отварят се навън. Продуктите от серията се характеризират с лесна употреба и поддръжка.

Недостатък на системата е, че не може да предложи големи размери и разнообразни форми, поради ограниченията в типа на отваряне (само навън).

ВГРАЖДАНЕ НА НОВ ПРОЗОРЕЦ В СТАРА КАСА

• Какво е Вграждане в стара каса?

Вграждането в стара каса представлява поставяне на съвременен дървен прозорец в съществуваща каса на старият ви прозорец.
Този метод на монтаж е изключително подходящ за стари сгради, еднофамилни къщи и паметници на културата със съществуваща дървена двукатна дограма, където демонтажът е невъзможен или нежелан по различни причини.

• Защо се прави?

Услугата се предлага с цел максимално запазване на фасада и интериор в зоната на дограмата.
Вграждането в стара каса има много приимущества, като основни ще посочим, липсата на прашни процеси от демонтаж на стара каса, отлепване на стара мазилка, слаби зидарии и падащи трегери, елиминирането на нуждата от подмазване и обръщане на зидовете, за което е необходима обработка от строител.

• Как се прави?

Поради липсата на утвърдени стандарти в миналото, дървените двукатни дограми са изработвани в голямо разнообразие като модели, за това и ние подхождаме индивидуално към всеки клиент. Вгражданите дограми са проектирани и създадени според особеностите на конкретното жилище.
Според предпочитанията на клиента, дограмата може да бъде изпълнена в няколко варианта:

• завършване със силконова фуга към старата каса;
• завършване с перваз скриващ връзката между новата дограма и старата каса;
• обличане на старата каса с нова такава и первази с разнообразна визия според предпочитанията на клиента.

Всички системи, отварящи се навътре, предлагани от Фамозо Лайн са подходящи за този тип монтаж.
Монтажът се извършва в рамките на един до два работни дни в зависимост от спецификата и количеството на дограмата.

• Особености!

Съвременните дървени прозорци са със стъклопакет, съответно с едно крило така получавате по-голямо удобство при експлоатация както и по-добро оползотворяване на вътрешното пространство.
Повишените показатели като по -добра осветеност, нисък коефициент на топлопреминаване и липса на конденз могат значително да подобрят комфорта в жилището.
Необходимо е да се отчете ,че при вграждане в стара каса светлият отвор на стъклото ще се намали поради спецификата на конструкцията на съвременните дограми.

• Как да поръчам?

Заявка за оглед и снемане на размери можете да направите по електронна поща или на телефон, посочени в сайта на фирмата.Наш служител ще се свърже с вас за да уточни удобно за вас време за посещение.

Контакти

Висококачествените дървени прозорци са тези, които са не само красиви, но са и с чиста обработка на повърхностите, изящни форми на профилите, цветови нюанси за различните видове дървесина. Всичко това се постига с високи съвременни технологии, професионализъм и внимание към детайла.

Famoso Line България предлага висококачествени дървени прозорци според всички изисквания на клиентите. Свържете се с нас за безплатна консултация.