Дървена дограма и прозорци

Може би най-голямото предимство на дървените прозорци пред PVC прозорците е тяхната красота и естественост. Енергията на дървената дограма доближава обитателите на дома до природата и нейната неповторимост. Дървената дограма създава уют и топло усещане.

Ако ви предстоят промени, защо не заложите този път на дървена дограма?

Дървеният прозорец с единично крило на Фамозолайн България е с
- трислойно лепен профил с дебелина на касата и крилото 68 мм,
- двукамерен стъклопакет с дебелина поне 24 мм,
- завъртащо-накланящ се обков,
- възможност за отваряне във всяко положение и за зимно проветряване.

Характеристики на прозорците от дърво на Famosoline
- По цялата обиколка на прозоречната рамка използваме обков Maco Multi-trend, който с няколко затварящи се точки напълно притиска стъклото към рамката. Бравата е една, но тя дава възможност за затваряне, отваряне и склопване на крилото.
- Остъкляването е с изолационно двойно стъкло с повишена топлинна и звукова изолация.
- Между дървения материал и стъклото на прозореца поставяме херметично уплътнение, изработено от еластичен силикон, устойчив на климатични влияния. Уплътнението е положено по цялата обиколка на прозореца.
- Алуминиев елоксиран термоулей с прекъснат термомост осигурява защита срещу проникване на дъждовна вода и замръзване на уплътнението.
- Повърхността на дървената част на прозорците е със защитна импрегнация, за която използваме екологични бои и лакове. Благодарение на това, прозорците са с безупречен външен вид и лесни за поддръжка и реновиране.
- Използваните акрилни бои позволяват продължително предпазване и запазване на прозорците от външни атмосферни влияния.

Качествен монтаж от Famosoline
За да осигурим на нашите клиенти качествен монтаж на прозорците им с дървена дограма, ние спазваме определени правила. Това гарантира дълъг живот на продукта и комфорт в помещението. Някои от специфичните особености са:

- профилът се скосява най-малко на 18°, за да може дъждовната вода бързо да се отвежда
- всички външни ръбове се закръглят (радиус мин. 4 мм), за да се осигури качествено нанасяне и задържане на покритието от лак (боя)
- недопустими са напластяване на боята, кривонапаснати летвички, крепящи стъклопакета по периметъра, необработени рустове (фуги, връзките между хоризонталните и вертикални направляващи летвички).
НОВО: ВГРАЖДАНЕ НА ДЪРВЕНА ДОГРАМА В СТАРА КАСА

Елементи на дървените прозорци на Famosoline
- Каса на прозореца – тя е неподвижно свързана със стената на сградата, а към нея подвижно се прикрепват крилата на прозоречния пакет. Касата на прозореца се състои от вертикални и хоризонтални фризове.
- Фризове – така се наричат детайлите, от които се правят крилата и касата на прозоречния пакет.
- Прозоречен пакет – той е елемент на прозореца, подвижно свързан с касата или с друг прозоречен пакет от крила.
- Шпросни – те са детайли, делящи крилата и горните крила на по-малки части.

ПРОЗОРЦИ СЕРИЯ 68

CENTRUM 68 СЕРИЯ    Heritage_68_SERIES    CLASSIC 68 СЕРИЯ

Дървената дограма от серията 68 е с дебелина на профила 68 мм. Тя се изработва от трислойно слепен профил, от който се отстраняват всички недостатъци. Предлагаме я с едно или с две уплътнения – по желание на клиента. Второто уплътнение е против натрупване на прах в профила. Дограмата от дърво Серия 68 дава възможност за вграждане на стъклопакети с дебелина от 24 мм до 30 мм.

Серията притежава отлични топлоизолационни свойства, като с подходящ стъклопакет могат да бъдат достигнати стойности на топлопреминаване до U = 1,0 W/m2K. Поради ниското си тегло на квадратен метър, продуктите от тази серия могат да бъдат изработвани в големи размери и сборни конструкции. Размерът на отваряемите части също може да бъде значително по-голям, отколкото при останалите системи. За по-голяма трайност и издръжливост продуктите от тази система могат да бъдат комбинирани с алуминиева капачка.

Дървената дограма от серията 68 е изключително подходяща за реновиране на сгради – паметници на културата, тъй като позволява изработването в различни стилове и разнообразни форми, както и добавянето на различни декоративни елементи. Като недостатъци на серията могат да се посочат невъзможността да се вгради двукамерен стъклопакет, както и моралното остаряване и изместването ѝ от нови серии, навлизащи на пазара.

ПРОЗОРЦИ СЕРИЯ 78

CENTRUM 78 СЕРИЯ    HERITAGE 78 СЕРИЯ    CLASSIC 78 СЕРИЯ

Представяме ви дървената дограма от серията 78, която е с дебелина на крилото и рамката 78 мм. Изработва се от трислойни и/или четирислойни профили, от които са отстранени недостатъците, за да се повиши качеството на продукта.

Изделията от тази серия се предлагат с две уплътнения за по-добра изолация. Дограмата от дърво Серия 78 дава възможност за вграждане на стъклопакети с дебелина от 32 мм до 40 мм.

Серията е с отлични топлоизолационни свойства. В комбинация с подходящи нискоемисионни стъкла коефициентът на топлопреминаване може да достигне до стойности до U < 0,7 W/m2K. За по-голяма издръжливост и повишени характеристики на дървената дограма от тази серия може да бъде направена комбинация с алуминиева капачка.

Продуктите, които предлагаме от тази серия, могат да бъдат изработвани в разнообразни форми и с различно отваряне, както и да бъдат добавяни допълнителни декоративни елементи.

Качествената дървена дограма от серията 78 е изключително подходяща за сгради с повишено изискване за топлоизолационни характеристики. Серията има добър естетически вид, лесна е за употреба и поддръжка.

Недостатък на серията е голямото тегло, което поставя ограничение в размера на отваряемите части.

ОТВАРЯНЕ НАВЪН

centrum_casement_windowsclassic_casement_windowsheritage_casement_windows

Дървените прозорци от английски тип CENTRUM CASEMENT WINDOWS са с дебелина на крилото 57 мм. Те се изработват от трислойно слепен профил, от който са отстранени недостатъците, с цел повишаване на качеството на материала. Системата е с новаторски дизайн и техническо съвършенство.

Предлагаме качествена дървена дограма от тази серия с две уплътнения и вграден стъклопакет с дебелина 24 мм. Серията е с много добри топлоизолационни свойства. Стойностите на топлопреминаване с подходящ стъклопакет могат да бъдат сведени до U = 1,2 W/m2K.

Серията дървена дограма CENTRUM CASEMENT WINDOWS е изключително подходяща за малки жилища, както и за хора, ценящи пространството около прозорците си, тъй като при отваряне крилата не изискват място в помещението – отварят се навън. Продуктите от серията се характеризират с лесна употреба и поддръжка.

Недостатък на системата е, че не може да предложи големи размери и разнообразни форми, поради ограниченията в типа на отваряне (само навън).

ВЕРТИКАЛНО ПЛЪЗГАНЕ

heritage-68-boxheritage-sash-boxheritage-sash-slimclassic-sash-boxclassic-sash-slim

Дървените прозорци от английски тип HERITAGE SASH BOX са с дебелина на крилото 57 мм. Изработват се от трислойно слепен профил с отстранени недостатъци за по-високо качество и повишена издръжливост.

Профилът е проектиран с иновативен дизайн и практичност, за да ви предложим наистина красива и качествена дървена дограма. Предлагаме дървени прозорци с вертикално плъзгане с дебелина на остъкляването от 4 мм единично стъкло до 24 мм стъклопакет.

Серията дървена дограма HERITAGE SASH BOX е изключително подходяща за всякакъв тип жилища, сгради и помещения с понижени топлоизолационни изисквания. Дървените прозорци с вертикално плъзгане пестят място както отвън, така и вътре в помещението. Продуктите от серията дървени прозорци с вертикално отваряне се характеризират с удобна употреба и лесна поддръжка.

Като недостатъци на системата могат да се посочат ниската топлоизолация и необходимостта от допълнително стесняване на отвора заради кутиите с противотежести.

Висококачествените дървени прозорци са тези, които са не само красиви, но са и с чиста обработка на повърхностите, изящни форми на профилите, цветови нюанси за различните видове дървесина. Всичко това се постига с високи съвременни технологии, професионализъм и внимание към детайла.

Famoso Line България предлага висококачествени дървени прозорци според всички изисквания на клиентите. Свържете се с нас за безплатна консултация.