Вертикално плъзгащи Дървени Прозорци

 

Съвременният дървен прозорец с единично крило е прозорец, от трислойно лепен профил, двукамерен стъклопакет с дебелина не е по-малко от 24 мм, оборудван с завъртващо-накланящ се обков. Крилото се отваря във всяко положение и има възможност за зимно проветряване.

Един от важните критерии, определящ класа на дървените прозорци са техните естетични свойства. Красотата, чистота на обработка на повърхностите, изяществото на формите на профилите, цветовите нюанси на различните видове дървесина имат голямо значение при избора на прозорец. Само високите съвремени технологии позволяват да се постигне високо качество на обработка на повърхностите и да се придадат сложни форми на профила.

Касата на прозореца е неподвижно свързана със стената на сградата. Към нея подвижно се прикрепват крилата на прозоречния пакет. Касата на прозореца се състои от вертикални и хоризонтални фризове. Фризове се наричат детайлите, от които се правят крилата и касата на прозоречния пакет. Прозоречният пакет е елемент на прозореца, подвижно свързан с касата или с друг прозоречен пакет от крила.

Вертикално плъзгащи

heritage-68-boxheritage-sash-boxheritage-sash-slimclassic-sash-boxclassic-sash-slim